Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

«Αυτοσκοπός μας το καλό ποδόσφαιρο»

Με αφορμή την νίκη του Π.Ο. Ελασσόνας στο τοπικό ντέρμπι επί του Δωτιέα Αγιάς με σκορ 1 – 0, ο προπονητής της Ελασσόνας, κύριος Νίκος Φώλλας μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα athleticlarissa, τόσο για το νικηφόρο αποτέλεσμα που ήταν και το πρώτο της ομάδας για φέτος στην Δ’ Εθνική, όσο και για τα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ανέφερε πως ο Π.Ο.Ε. είναι μια ομάδα που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ψυχολογία, ενώ έκανε λόγο και για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά του. Επιπλέον, μίλησε και για το επίπεδο της κατηγορίας, αλλά και για το ποιες ομάδες κατά την γνώμη του θα ξεχωρίσουν φέτος. Αναλυτικά τα όσα είπε: «Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε μιλήσει με τα παιδιά και είχαμε δουλέψει στον ψυχολογικό τομέα. Προερχόμασταν από δύο ήττες, μία από την Λαμία και μία από την Γραβιά και ήταν κρίμα που χάσαμε έτσι βαθμούς. Πιστεύω, πως με την Λαμία, δικαιούμασταν αν όχι την νίκη, τουλάχιστον την ισοπαλία.
Η ομάδα μας αποτελείται από νέα παιδιά και δουλεύουμε στον τομέα της ψυχολογίας πάρα πολύ καθώς είναι πολύ σημαντικός. Το αγωνιστικό κομμάτι, το έχουμε δουλέψει από το καλοκαίρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Είχαμε δει τον Δωτιέα Αγιάς πριν το παιχνίδι και στα φιλικά παιχνίδι που είχαμε παίξει μαζί αλλά και σε άλλους αγώνες του πρωταθλήματος και ξέραμε πως αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα, που κατά την γνώμη μου είναι πιο δυνατή και από την Λαμία και από την Γραβιά. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα εγκλωβιστήκαμε και δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, όμως στο δεύτερο καταφέραμε να επανέρθουμε και το γεγονός πως ο αντίπαλος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές μας βοήθησε πολύ. Βάλαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει δύο ή και τρία ακόμα, όμως η πολύ καλή εμφάνιση του Καραναστάση που έκανε τρομερές αποκρούσεις κράτησε το σκορ στο 1 – 0.
Σίγουρα αυτήν η νίκη ήταν τονωτική ένεση για εμάς, καθώς αυτό που ζητούσαμε ήταν να έρθει μια νίκη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Την επόμενη αγωνιστική, μας περιμένει ακόμα ένα τοπικό ντέρμπι με τον Πυργετό, στο οποίο θα πάμε με αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία και άλλον αέρα, καθώς η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών είναι ανεβασμένη, ενώ βοηθάει και το γεγονός πως δεν έχουμε αγωνιστικά προβλήματα.
Αυτοσκοπός μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακαδημίες, ούτως ώστε σε 2 – 3 χρόνια, η ομάδα να αποτελείται από παιδιά που κατάγονται αποκλειστικά από την Ελασσόνα. Το γεγονός πως φέτος έχουμε στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Βασίλης Φλώρος και ο Παναγιώτης Νούσιας, είναι πολυτέλεια, γιατί με την εμπειρία τους βοηθάνε τα νέα παιδιά, ενώ είναι και οι δύο πολύ καλοί χαρακτήρες και δεν δημιουργούν προβλήματα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, είχα ακούσει πως πέρυσι ήταν πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.
Φέτος, πιστεύω πως θα υπάρξουν 6 – 7 ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και θα παλέψουν για την τετράδα, και κάποιες άλλες με πιο χαμηλό επίπεδο. Είναι πρωτάθλημα με λίγες αγωνιστικές και πρέπει σε κάθε αγώνα που παίζουμε εντός να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας και να κάνουμε μόνο νίκες, αφού η ισοπαλία δεν βοηθάει. Κατά την γνώμη μου, το επίπεδο της Δ’ Εθνικής είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλα χρόνια. Πιστεύω πως η Ελασσόνα, ο Πυργετός, η Αγιά, η Καρδίτσα και ο Ρήγας Φεραίος θα είναι ένα γκρουπ ομάδων που θα βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από τους άλλους».

Γιώργος Μητσιούλης (athleticlarissa)