Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Μάτωσε» αλλά προκρίθηκε!

Του Ανδρέα Νικούλη
Απέναντι σε έναν παθιασμένο Δολιχιακό ο Π.Ο.Ε. έδειξε στοιχεία ψυχικών αποθεμάτων
Πήρε την πρόκριση στην παράταση η ομάδα του Νίκου Φώλλα
Δολιχιακός-Π.Ο.Ε 2-4 (2-2 κανονική διάρκεια)

Το παιχνίδι το περίμεναν όλοι στο στρατόπεδο της Ελασσόνας ως μία μεγάλη δοκιμασία, αφού ο θεσμός του Κυπέλλου Νομού Λάρισας είναι απρόβλεπτος και ειδικά φέτος όπου ο Δολιχιακός είχε αποκλείσει στη διαδικασία των πέναλτι την δυνατή Δόξα Βλαχογιαννίου. Με μία απουσία (τον τερματοφύλακα Θεοδωράκη) παρατάχτηκαν οι γηπεδούχοι, με εφτά παίκτες μείον οι παίκτες του Π.Ο.Ε. (δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής Μουρατίδης, Γκουντρουμπής Φ., Γκουντρουμπής Λ., Κρίτσας, Παναγιώτου, Νούσιας ενώ τραυματίας ήταν ο Σκλάβος) όμως το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό!

Ο Δολιχιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, και με τους Σουγλή Κ. και Τζήκα να μην μπορούν να σκοράρουν με προβολές στο 4’ και στο 9’ δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 13’ το σουτ του Παπαποστόλου ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ένας μπλοκαρισμένος Π.Ο.Ε. που έψαχνε τα βήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19’ ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει και στην αντεπίθεση ο Σουγλής Κ. πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 1-0. Στο 46’ ο Τζήκας πλάσαρε τον Γκουτζουρέλα και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα του Π.Ο.Ε, ο Κουμπούρας έδιωξε επάνω στη γραμμή. Έτσι στο 53’ ο Σισμανίδης πραγματοποίησε παράλληλη σέντρα και ο Ζηρδέλης με προβολή έκανε το 1-1. Στο 60’ ο καλύτερος παίκτης της Ελασσόνας, ο Τόλιος σε τετ α τετ θα πλασάρει άουτ ενώ στο 62’ ο Θανάσης δεν θα μπορέσει να σκοράρει αφού η κεφαλιά θα αποκρουστεί επιτυχώς από τον Γκάτα. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ και πάλι του Τόλιου θα καταλήξει άουτ για να ακολουθήσει ένα διάστημα δέκα λεπτών, όπου ο Δολιχιακός ανέβασε την απόδοσή του και έκλεισε στην άμυνα τον Π.Ο.Ε.. Στο 86’ ο Τζήκας θα κερδίσει με τάκλιν την μπάλα, θα σεντράρει και ο Γεωργούλας με πανέμορφη κεφαλιά θα κάνει το 2-1. Και ενώ όλοι πίστευαν πως το παιχνίδι θα έληγε με νικητές τους γηπεδούχους, ο Π.Ο.Ε. με τον αρχηγό του Θανάση να επιστρέφει στις επάλξεις, με έναν εναέριο σουτ στο 93’ θα κάνει το 2-2, μετά από σέντρα του Τσαλέμη και το ματς θα οδηγηθεί στη παράταση.

Εκεί στο 98’ ο Γεωργούλας θα σουτάρει αλλά θα αποκρούσει ο Γκουτζουρέλας και στο 102’ ο Κουμπούρας θα σουτάρει από κοντά άουτ. Στο 105’ ο Θωμάς θα κάνει παράλληλη σέντρα, θα διώξουν οι αμυντικοί του Δολιχιακού και στην επαναφορά ο Σισμανίδης θα σουτάρει και πάλι άουτ. Στο 117’ ο Καραγκούνης με μια εξαιρετική βολίδα θα κάνει το 2-3 και δύο λεπτά αργότερα ο Κουμπούρας στην αντεπίθεση θα κάνει με κοντινή προβολή το 2-4.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες, με τον Δολιχιακό να βγάζει πείσμα και δυνατές μονομαχίες, να παλεύει όλες τις φάσεις και τον Π.Ο.Ε. να δείχνει σημάδια τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων στο παιχνίδι.

Περίπου 200 οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν την μονομαχία των δύο επαρχιακών ομάδων μας ενώ παράπονα είχαν οι γηπεδούχοι από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Νίκου Φώλλα μετά το παιχνίδι με την Λαμία (1-1 εντός έδρας σε φιλική αναμέτρηση) συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς, συνεχίζοντας κανονικά την προετοιμασία της, την ίδια ώρα που ο Δολιχιακός ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος με αντίπαλο εντός έδρας τον Παραπόταμο, για την 1η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΛ.


Δολιχιακός (Κώστας Καζάκης): Γκάτας, Χαλκίδης, Σπάχος (45’ Γεωργούλας), Τριανταφύλλι, Ζιώγας, Καζάκης, Σουγλής Κ., Σουγλής Σ., Λιόλιος (65’ Τσάτσος), Τζήκας, Αλβανός (87’ Θεοδωράκης)

Π.Ο.Ε. (Νίκος Φώλλας): Γκουτζουρέλας, Βάλλας, Λέτσιος (45’ Ζηρδέλης), Θανάσης, Κουμπούρας, Καραγκούνης (120’ Γκαλίτσιος), Γκαντούνας (34’ Στάθης), Σισμανίδης, Τσαλέμης, Τόλιος, Παπαποστόλου