Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Άρεσε ο Π.Ο.Ε

Του Χρήστου Γκατζούλη (AthleticLarissa.gr)
Ένα δυνατό φιλικό τεστ έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Π.Ο.Ε. με την ομάδα της Λάμιας, στο γήπεδο της Ελασσόνας. Τελικό αποτέλεσμα 1-1, με τους δύο τεχνικούς να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής στον 4ο όμιλο. Η Ελασσόνα έχει ολοκληρώσει τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και ακόμα δεν έχει κλείσει το ρόστερ. Από την άλλη η Λαμία διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ με αρκετούς έμπειρους παίκτες και έχει δαπανήσει πολλά χρήματα στη μεταγραφική περίοδο. Σίγουρα η ομάδα της Φθιώτιδας θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.
Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό. Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Ελασσόνα. Το συγκρότημα του Νίκου Φώλλα έπαιξε με διάθεση και έδειξε πως αν και νωρίς είναι στο… σωστό δρόμο.
Το 1-0 για την ομάδα της Λάρισας σημειώθηκε με αυτογκόλ στο 21’. Από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Λουπεϊδης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, με την Λαμία να έχει παθητικό ρόλο.
Στην επανάληψη έγινα αρκετές αλλαγές και από τις δύο πλευρές. Στο 52’ ο Τόλιος για τον Π.Ο.Ε. έδωσε ωραία πάσα στον Γκουντρουμπή, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 61’ ήταν η απάντηση της Λαμίας, με τον Τσιτούρα να κάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 81’ η Λαμία ισοφάρισε. Ο Νούσιας έκανε λάθος, ο διαιτητής έδωσε το έμμεσο και ο Γκούρλιας με συρτό σουτ έκανε το 1-1. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή, ο Μπέσσας με ωραία ενέργεια έκανε το σουτ, η μπάλα δίπλα από την εστία του Νούσια.

Φάσεις – γκολ:
Στο 20΄, μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, ο Λουκαίδης της Λαμίας με κεφαλιά έκανε το 1 – 0 για τον Π.Ο. Ελασσόνας(αυτογκολ)!
Στο 52΄, ο Τόλιος του Π.Ο.Ε. έδωσε την μπάλα στον δραστήριο Φώτη Γκουντρουμπή, που σούταρε από καλή θέση, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε σωτήρια.
Στο 61΄, ο Τσιτούρας της Λαμίας με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα …μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νούσια.
Στο 75΄, ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Λαμίας.
Στο 81΄, μετά από λάθος του τερματοφύλακα Νούσια, ο διαιτητής καταλογίζει έμμεσο. Ο Γκούρλιας της Λαμίας με ωραίο σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1 – 1.
Στο 82΄, μετά από ωραία επίθεση της Λαμίας, ο έμπειρος Νούσιας προλαβαίνει και διώχνει.
Στο 86΄, ωραίο σουτ του Μπέσσα και ο Νούσιας μπλοκάρει σωτήρια, μέσα σε χειροκροτήματα.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό ματς, με την Ελασσόνα να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος και την Λαμία να ανεβαίνει στην επανάληψη. Στο τέλος, ο κόσμος της Ελασσόνα χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών του Π.Ο.Ε. που έδειξαν διάθεση για κάτι καλό φέτος…
Π.Ο.Ε. (Ν. Φώλλας): Νούσιας, Κουμπούρας, Στάθης, Παπαποστόλου, Γκουντρουμπής Λ., Σκλάβος, Καραγκούνης, Μουρατίδης, Κρίτσας, Γκουντρουμπής Φ.
Έπαιξαν και οι: Σισμανίδης, Βάλλας, Τσιαλέμης, Παναγιώτου.
Λαμία (Λ. Παπανικολάου): Κοντογιώργος, Λουπεϊδης, Στυλιανός, Τσαμαδιάς, Παϊζάνος, Πάνου, Παπαγεωργίου, Καλύβας, Αντωνίου, Μπενίσκος, Χριστοδούλου.
Έπαιξαν και οι: Καρανάσιος, Καββαδίας, Γκούρλιας, Τσιλίκας, Σπυριδάκης, Μπέσσας, Λάϊνάς, Ταμάμης, Τσιτούρας.
Διαιτητική τριπλέτα: Μπουμαρσόπουλος, Ακρίβος, Τσακνάκης.