Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσιάστηκε ο …«φρέσκος» Π.Ο. Ελασσόνας!

Του Γιάννη Μουκίδη (Γραφείο «Ε»)
Με μια λιτή, συγκινητική, αλλά και ουσιαστική σε μηνύματα, εκδήλωση στο Δημαρχείο Ελασσόνας, έγινε το Σάββατο το μεσημέρι, η παρουσίαση του Π.Ο. Ελασσόνας.
.
Μιλώντας, αρχικά ο πρόεδρος της ομάδος κ. Αντώνης Λιάνος, υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια στις 27 Ιουλίου και έπρεπε μέσα σε 45 ημέρες να οργανώσουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Π.Ο.Ε. για να αγωνιστεί πανέτοιμος στη Δ΄ Εθνική. Το 13μελές διοικητικό συμβούλιο (στο οποίο αναμένεται άμεσα να προστεθούν και άλλα άτομα), μέσα σε ένα μήνα έδωσε 100 εισιτήρια διαρκείας, οργάνωσε τον διαφημιστικό τομέα, στον οποίο ανταποκρίνονται οι πολίτες και οι επαγγελματίες και αυτό μας χαροποιεί, δημιούργησε την βάση για να γίνει ο Π.Ο.Ε. κεντρικός πυλώνας για τις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες, για να υπάρξει η κατάλληλη αξιοποίηση και παραγωγή ταλέντων, και έχει ένα νεανικό ποδοσφαιρικό προπονητικό τιμ, που έχει όρεξη και είναι το απόλυτο αφεντικό στα αποδυτήρια. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε σε συνεργασία με τα τοπικά καφέ, τοπικούς μικρούς χώρους σε κάθε μαγαζί με είδη από την μπουτίκ του Π.Ο.Ε. και πλήρη ενημέρωση εκεί του φίλαθλου κοινού, για τις αγωνιστικές εξελίξεις της ομάδας. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το εκθεσιακό μας κατάστημα στο γήπεδο με όλη την ιστορία της ποδοσφαιρικής Ελασσόνας. Καλούμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για έναν Π.Ο.Ε. με αυτοδύναμη διοικητική ισχύ, με στόχο τα 200 μέλη (που συνδράμουν οικονομικά), που θα έχουν λόγο και δικαίωμα ψήφου στην ομάδα τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Π.Ο.Ε. ανήκει στους πολίτες του και αυτοί αποφασίζουν για εκείνον. Σας θέλουμε δίπλα μας…».
Στη συνέχεια, ο γενικός αρχηγός του Π.Ο.Ε. κ. Γιάννης Δραγατσίκης ανέφερε: «Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα υπάρχει ομάδα φέτος. Και όμως, ο Π.Ο.Ε. έχει δεκατρείς νέους ποδοσφαιριστές, από τα σπλάχνα της Επαρχίας μας και τον Νομό Λάρισας και ένα φυτώριο που θα ζήλευε κάθε ομάδα στην κατηγορία, με εφήβους πρωταθλητές από τις περυσινές σεζόν. Ξεκινάμε ταπεινά, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατηγορία και να ενώσουμε τον κόσμο της Ελασσόνας, που είναι ο πρώτος παίκτης στην ομάδα μας, φέτος. Αυτό το διοικητικό συμβούλιο είναι για τρία χρόνια, και φέτος μπαίνουν οι βάσεις. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, χωρίς ακρότητες και να απολαύσουν έναν Π.Ο.Ε. με μεράκι, νιάτα και όρεξη για καλό ποδόσφαιρο…».
Με τη σειρά του, ο προπονητής του Π.Ο.Ε. κ. Νίκος Φώλλας επεσήμανε: «Τιμή για εμένα να συνεργαστώ με αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές, που πρέπει να προσπαθήσουν πολύ και με σωστή οργάνωση και δουλειά να ανταμειφθούν οι κόποι μας. Εγώ και ο συνεργάτης μου, ο Χάρης Νούσιας, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο Π.Ο.Ε. με αυτήν την πολύ βαριά φανέλα να είναι στο γήπεδο αντάξιος της ιστορίας του. Θα δείτε μια ομάδα με πολλά τρεξίματα, ασφυκτικό pressing και καλή κυκλοφορία της μπάλας, που θα αποδώσει γρήγορο και όμορφο ποδόσφαιρο. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια και αυτά τα παιδιά. Ευχαριστώ την διοίκηση για την μεγάλη ευκαιρία που μου δίνεται. Είναι μια πρόκληση για εμάς. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε…».
Μιλώντας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό που βλέπω σήμερα. Στην Ελασσόνα θέλουμε μια υγιή ομάδα, που να παίζει, να προσπαθεί, χωρίς στοιχεία τυχοδιωκτισμού. Απείχα συνειδητά την περασμένη αγωνιστική σαιζόν από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης. Η σημερινή διοίκηση του ιστορικού Π.Ο.Ε., έβαλε τον πήχη χαμηλά και έχει πολύ μεγάλο ζήλο, όρεξη και μεράκι. Να αναδειχθούν τα ταλέντα της περιοχής μας, όπως και τα παλαιότερα χρόνια. Θυμηθείτε τον δυνατό μεγάλο ΠΟΕ, την εποχή Γιάννη Γκαλίτσιου, του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα και άλλων Ελασσονιτών ποδοσφαιριστών, που καταξιώθηκαν. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι καλοί στα μαθήματα τους, να έχουν πειθαρχία, να αγαπούν το ποδόσφαιρο, να σέβονται τις επιλογές του προπονητή, να είναι όλοι τους αγαπημένοι, να λειτουργούν ως σύνολο. Να μην ξεχνάμε: το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Ο σημερινός Π.Ο.Ε. θέλει ηθική συμπαράσταση και σωστά και μετρημένα βήματα. Ο Δήμος Ελασσόνας, στο μέτρο των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, θα βοηθήσει…».
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΡΟΣΤΕΡ»
Ακολούθησε η παρουσίαση, αρχικά, των μεταγραφικών αποκτημάτων του εφετινού Π.Ο.Ε., και στη συνέχεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας που προωθήθηκαν από την εφηβική στην ανδρική ομάδα, δίνοντας και το στίγμα του ποδοσφαίρου της Ελασσόνας, που θα στηριχθεί κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές από την περιοχή της Ελασσόνας, με την βοήθεια κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ: Νούσιας Παναγιώτης, Κουμπούρας Λάζαρος, Λέτσιος Κώστας, Σισμανίδης Χάρης, Στάθης Δημήτρης, Τσαλέμης Κώστας, Τόλιος Δημήτρης, Παναγιώτου Διονύσης, Βάλλας Δημήτρης, Μουρατίδης Στέλιος, Γκουντρουμπής Λάζαρος, Γκουντρουμπής Φώτης, Κρίτσας Νίκος(…οι τελευταίοι τρεις από την Α.Ε.Λ.).
ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ: Γκουτζουρέλας Κώστας, Μπίλας Φώτης, Πακάκης Γιάννης, Περτζιόνι Γιούλι, Γκαλίτσιος Αντώνης, Γκαντούνας Κώστας, Δριστέλας Τάσος, Βαρνάς Σπύρος, Παπαποστόλου Γιάννης, Ζηρδέλης Ευάγγελος, Μπαρλαγιάνης Γιάννης, Αρσένης Χρήστος, Σεμπίρης Θανάσης, Καραγκούνης Λεωνίδας, Σεμερτζίδης Γιώργος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΤΟΥ Π.Ο.Ε.
Μέσα σε χειροκροτήματα και σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παρουσίαση της νέας φανέλας της ομάδας, με την οποία θα εμφανίζεται στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, όπου θα αγωνίζεται εφέτος.
Μαζί ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο παλαίμαχος αμυντικός του Π.Ο.Ε. Γιάννης Σαμαράς, ο σημερινός αρχηγός της ομάδος – αμυντικός Θωμάς Θανάσης και ο πρόεδρος του Π.Ο. Ελασσόνας Αντώνης Λιάνος παρουσίασαν τη νέα εμφάνιση της ομάδος με λευκή και μπλε ρίγα…σαν εκείνη του 1957!
Στην όμορφη εκδήλωση, που συντόνισε ο υπεύθυνος Τύπου Ανδρέας Νικούλης, το παρών έδωσαν ακόμη: ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Αθ. Ζιώγας, μέλη της διοίκησης της ομάδος, το μέλος της ΕΣΚΑΘ Ζήσης Δότας, παράγοντες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Π.Ο.Ε. και αρκετοί φίλαθλοι.


ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΦΙΛΙΚΑ

Τα επόμενα φιλικά παιχνίδια του Π.Ο.Ε. είναι:
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9, 5 το απόγευμα: Π.Ο.Ε.-Πυρσός Γρεβενών
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9, 5 το απόγευμα: Π.Ο.Ε.-Δωτιέας Αγιάς.