Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΝΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - Π.Ο.Ε. – Πυρσός Γρεβενών 1-2

Του Γιάννη Μουκίδη (ΕΛΑΣΣΟΝΑ-Γραφείο «Ε»)
Μετά από ένα δυνατό φιλικό αγώνα, χθες στο γήπεδο της Ελασσόνας, ο Π.Ο.Ε. ηττήθηκε από τον φιλοξενούμενο Πυρσό Γρεβενών με 1-2.
Ο αγώνας, που παρακολούθησαν 150 περίπου φίλαθλοι, είχε αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες,Α δυνατές μονομαχίες, ενώ δεν έλειψε και η ένταση σε κάποιες στιγμές του αγώνα.
Η ομάδα του Πυρσού Γρεβενών έδειξε σαφώς πιο δυνατή και πιο έτοιμη και κέρδισε δίκαια τη νεανική ομάδα του Π.Ο. Ελασσόνας, που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα της Ελασσόνας δεν έδειξε χθες και την καλύτερη εικόνα της, αν και προσπάθησε αρκετά, βελτιώνοντας την αγωνιστική της παρουσία, ιδίως στο β΄ ημίχρονο, όταν και ισοφάρισε.
Σίγουρα, ο προπονητής του Π.Ο.Ε. Νίκος Φώλλας έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών του, μετά το δυνατό τεστ με τον Πυρσό Γρεβενών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι άρχοντες του αγώνα αναγκάστηκαν να κάνουν επανειλημμένες αυστηρές συστάσεις στον πάγκο του Πυρσού Γρεβενών, που συνέχιζε να διαμαρτύρεται για τις όποιες αποφάσεις τους. Ευτυχώς, τελικά, επικράτησε ψυχραιμία και ο φιλικός αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς «παρατράγουδα».

Φάσεις – γκολ:
10΄: Από αριστερά, δυνατό πλάγιο σουτ του Γκέτσιου του Πυρσού, και ο τερματοφύλακας του Π.Ο.Ε. αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
12΄: Ωραία ομαδική προσπάθεια του Π.Ο.Ε. και το σουτ του Τσιαλέμη φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
16΄: Συνεργασία των παικτών του Πυρσού και με σουτ ο Γκέτσιος κάνει το 0-1 .
20΄: Ανατροπή παίκτη του Πυρσού από τον τερματοφύλακα Σεμπίρη και ο διαιτητής δίνει εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Γρεβενιωτών.
34΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Πυρσό, όταν σουτ αποκρούεται σωτήρια από τον τερματοφύλακα Σεμπίρη, και στη συνέχεια η μπάλα απομακρύνεται από αμυντικούς.
50΄: Μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Μουρατίδης του Π.Ο.Ε. με σουτ ισοφαρίζει σε 1-1 .
55΄: Σουτ από δεξιά του Χαραλαμπίδη του Πυρσού και η μπάλα χτυπάει στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
60΄: Ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. να προηγηθεί στο σκορ, όταν ωραίο ευθύβολο σουτ του Ζηρδέλη φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πυρσού.
61΄: Συρτό σουτ από πλευράς Π.Ο.Ε. και μπλοκάρει σωτήρια ο τερματοφύλακας του Πυρσού.
70΄: Ωραία προσπάθεια του δραστήριου Κουτσομήτρου του Πυρσού από αριστερά, που σουτάρει και η μπάλα χτυπάει στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
71΄: Ο Πυρσός Γρεβενών γράφει το τελικό 1-2, με ωραίο σουτ του Κ. Παπαδόπουλου.
90΄: Νέα ευκαιρία για τον Πυρσό, από τα δεξιά, αλλά την τελευταία στιγμή απέκρουσαν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Π.Ο.Ε.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ. Ν. Βαλιώτης, Δ. Τζιόλας, Ν. Κεραμίδας

Οι συνθέσεις:
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Νίκος Φώλλας):
Σεμπίρης(Γκουτζουρέλας), Γκουντρουμπής Λάζ., Παπαποστόλου, Στάθης, Κουμπούρας(35΄ Βάλλας), Κρίτσας, Μουρατίδης, Γκαντούνας, Τόλιος, Καραγκούνης, Τσιαλέμης.
Χρησιμοποιήθηκαν και οι: Παναγιώτου Διον., Σισμανίδης, Ζηρδέλης, Πακάκης, Γκαλίτσιος Αντ., Μπίλας, Βαρνάς.

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ(Θωμάς Παπαδόπουλος):
Αθανασόπουλος(Τζιώγκου), Μπόζιαρης, Μπόλος, Χαραλαμπίδης, Τσαρτσαρής, Γκέτσιος, Καραγιάννης, Κοσμίδης, Δούμας, Κουτσομήτρος, Κυριακίδης.
Χρησιμοποιήθηκαν και οι Γεωργίου, Μάντεβιτς, Σούλας, Ρόβας, Παπαδόπουλος, Ασλανίδης.