Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρώτο δείγμα…θετικό!

Του Ανδρέα Νικούλη
Ο Π.Ο.Ε. εμφανίστηκε με βαριά πόδια από την προετοιμασία αλλά με αντοχές, θράσος και νιάτα!

Π.Ο.Ε.-ΑΕΔ Νίκαιας 2-1 (Φιλική αναμέτρηση)
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους ο φετινός Π.Ο.Ε.. Για τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ αλλά και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αφού το μείγμα, για να μπορέσει να αποδώσει πρέπει να έχει εμπειρία από την μία πλευρά των παλιών ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν την κατηγορία και από την άλλη των νέων που αγωνίζονται με θράσος, αντοχές και κυρίως όρεξη!

Τα νιάτα λοιπόν έδωσαν το παρόν στο δημοτικό γήπεδο Ελασσόνας και με την όρεξη, το ασφυκτικό pressing και το γρήγορο passing-game έδωσαν στο φίλαθλο κοινό, να κατανοήσει, το σκεπτικό του προπονητή Νίκου Φώλλα, για τη νέα σεζόν.

Και μπορεί το παιχνίδι να μην ξεκίνησε θετικά, αφού ο Χριστοδούλου στο 10’ εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στο χώρο του κέντρου και εύκολα πλάσαρε τον Γκουτζουρέλα κάνοντας το 0-1 αλλά στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τσαλέμης με σουτ απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Νίκαιας ενώ ο Τόλιος με τον Καραγκούνη ουκ ολίγες φορές άνοιγαν το παιχνίδι προς τα δεξιά και αριστερά με τους Βάλλα, Σισμανίδη και Παπαποστόλου να βγαίνουν μπροστά και να σεντράρουν. Η ισοφάριση ήρθε στο 20’ όταν ο Γεωργούλας με προβολή από κοντά έκανε το 1-1. Στην επανάληψη οι αλλαγές και οι δοκιμές και για τις δύο ομάδες ήταν αρκετές με τον Φώλλα να γυρίζει τον Στάθη από το κέντρο στην άμυνα και να περνάει μπροστά τους Μουρατίδη και Βαρνά, οι οποίοι μαζί με τον Τόλιο συνέχισαν τις επελάσεις. Έτσι στο 60’ ο Τόλιος έκανε το 2-1 με ψύχραιμο πλασέ ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μουρατίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια του Βαρνά, σούταρε ψηλά άουτ! Στα μετόπισθεν ο Νούσιας απέδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του σε τετ α τετ ενώ προς το τέλος ο ρυθμός έπεσε.

Η ομάδα της Νίκαιας που σε δεκαπέντε ημέρες αγωνίζεται για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ έδειξε πιο έτοιμη από τον Π.Ο.Ε. που ξεκίνησε πριν πέντε ημέρες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και περιμένει προσθήκες μέχρι το τέλος του μήνα, για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Διαιτητές: Τζόλας, Κεραμίδας, Βαλιώτης

Για τον Π.Ο.Ε (Νίκος Φώλλας) αγωνίστηκαν οι: Γκουτζουρέλας, Πακάκης, Γκαντούνας, Βαρνάς, Παπαποστόλου, Ζηρδέλης, Νούσιας, Κουμπούρας, Σισμανίδης, Στάθης, Σκλάβος, Τσαλέμης, Τόλιος, Καραγκούνης, Παναγιώτου, Βάλλας, Γεωργούλας, Μουρατίδης