Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Και αν απορείτε πως και συνεχίζω… Είμαι ατσάλι ρε και δε λυγίζω»…

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
# Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Απομένουν άλλες τρεις κινήσεις για να ολοκληρωθεί η «4Χ4» επιστροφή του Π.Ο.Ε. στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής. Η πρώτη έγινε με την ανοιχτή συγκέντρωση στo «Αλκαζάρ» εκεί όπου για πρώτη φορά εξαφανίστηκε η λέξη «μαζέματα» που σαν κατάρα έχει πέσει όλα αυτά τα χρόνια στην ψυχοσύνθεση της πόλης, πήγαν στην άκρη οι διχόνοιες και οι κόντρες, και η λέξη «Ελασσόνα» γνώρισε ίσως τα πιο πολλά χειροκροτήματα μέσα σε μία μόνο ώρα.

# Λύθηκαν παρεξηγήσεις, ξεσηκώθηκαν ψυχολογίες, άλλαξε το σκηνικό. Έχουμε ανατροπή των δεδομένων, έχουμε πλέον χαρά στην πόλη πως το καμάρι της, ο ιστορικός Π.Ο.Ε. δεν πεθαίνει τόσο εύκολα.

# Πρώην πρόεδροι της ομάδας και άνθρωποι που τώρα αναλαμβάνουν στις δύσκολες αυτές συγκυρίες, φώναξαν «παρών» και ηθικά και οικονομικά. Δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν το αυτονόητο. Κοίταξαν το συμφέρον των πολιτών τους, που τους ψήφισαν για να είναι έτσι όπως ακριβώς το βράδυ της Πέμπτης. Μπροστάρηδες…

# Παίκτες και προπονητής σήκωσαν την σημαία της αναγέννησης του Π.Ο.Ε.! «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Ανδρέα Πάτση για όσα μας πρόσφερε. Είχε ένα όραμα, για κάποιους λόγους δεν του βγήκε. Όμως συνεχίζουμε. Εμείς δεν πηδήξαμε ποτέ από το καράβι. Τα λεφτά μας στην ουσία τα χάσαμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε οι πρωταθλητές. Δεν το δεχόμαστε να πανηγυρίζουν οι τρίτοι. Είναι οι κόποι μας, τα όνειρά μας, οι στόχοι μας. Είναι το γαμώτο μας. Είναι πάνω από όλα ο Π.Ο.Ε.»!!!

# Φίλαθλοι με τσαγανό και με συγκροτημένη άποψη: «Μπείτε μέσα και παίξτε για εσάς, για να γουστάρετε, είμαστε μαζί σας. Ένα ματς είναι. Είμαστε δίπλα σας όπως όλη τη χρονιά».

# Η κατάσταση αλλάζει. Τα μηνύματα και η προσπάθεια όλων αυτές τις δύο εβδομάδες στο ίντερνετ και στον έντυπο τύπο δημιούργησαν έναν πυρήνα λατρείας για την ομάδα που έχει περάσει τα πάντα στην 55άχρονη ζωή της. Ο Π.Ο.Ε. μοιάζει να γεννιέται από τις στάχτες του, όχι στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του (αυτήν θα έρθει το καλοκαίρι) αλλά στην ώρα που τον καλεί η ίδια η μοίρα…

# Ότι και αν έγινε, όπως και αν έγινε, σημασία έχει το τώρα. Οι παίκτες συνεχίζουν τις προπονήσεις, η προσωρινή επιτροπή τρέχει, τα εισιτήρια βγαίνουν για προπώληση, πολίτες που δεν πήγαιναν στο γήπεδο, δίνουν από το υστέρημά τους για να ξεπουληθούν τα εισιτήρια και ελπίζουν σε μια νίκη-φιέστα απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Αναγέννηση Καρδίτσας, που είναι και σοβαρός και με βαριά φανέλα.

# Έγινε λοιπόν η πρώτη κίνηση. Απομένουν άλλες τρεις. Η δεύτερη είναι η διοίκηση που με επικεφαλή τον κ. Πάτση στήριξε την ομάδα όλη τη χρονιά, να παραιτηθεί και επίσημα και να σταλθεί στην Ομοσπονδία μια νόμιμη με εξουσιοδοτημένο δικηγόρο νέα προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες, οικονομικές και αγωνιστικές για τους δύο αγώνες με Καρδίτσα και Πύρασο.

# Η τρίτη κίνηση είναι να συνεχιστεί αδιάκοπα το κυνήγι για την εύρεση όσων περισσότερων χρημάτων για να τακτοποιηθούν οι οφειλόμενοι.

# Η τέταρτη κίνηση είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης με την Αναγέννηση. Χωρίς επεισόδια και χωρίς παρατράγουδα. Για να μην σταματήσουν τα τραγούδια το βράδυ της Κυριακής, στις 29 Απριλίου.

# Και επειδή ένας φίλος από το Αμέρικα, αγωνιά… «Immortals» γράφει το πανό στο δημοτικό γήπεδο της Ελασσόνας… Οι…Αθάνατοι λοιπόν επέστρεψαν…

# Και επειδή η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα και επειδή τα πρόσωπα είναι αυτοί που την αγαπούν πραγματικά, αφιερωμένο σε όλους το παρακάτω για ότι τράβηξε ο Π.Ο.Ε.. Είτε κερδίσει είτε ηττηθεί από την Καρδίτσα… «Και αν απορείτε πως και συνεχίζω… Είμαι ατσάλι ρε και δε λυγίζω»…