Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

O Αλέξης Παγκαρλιώτας στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΓΚΑΡΛΙΩΤΑΣ:
Έργο Αλεξανδρή...

* Η ΦΕΤΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Π.Ο.Ε

Του Χρήστου Αρχοντούλη (εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
 

Ο Π.Ο.Ε. ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι με τον Τύρναβο 2005, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Απέναντι σε ένα σωματείο της Football League 2, η ομάδα της Ελασσόνας κέρδισε τον αγώνα αλλά και τις εντυπώσεις, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους φιλάθλους της που καλούνται να πιστέψουν σε αυτή την ομάδα και να γίνουν αρωγοί, ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της.

Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο τεχνικός, Αλέξης Αλεξανδρής, προσπάθησαν φιλότιμα στην φιλική αναμέτρηση με τον Τύρναβο 2005 και έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι τόσο αγωνιστικά όσο ψυχολογικά, για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τα Καμένα Βούρλα, στην Ελασσόνα (6/11).

Ένας εξ αυτών ο Αλέξης Παγκαρλιώτας είχε πολύ καλή απόδοση στο συγκεκριμένο φιλικό και για τον φετινό Π.Ο.Ε. αλλά και τις δυνατότητες που έχει, επισήμανε τα εξής: «Καταρχήν θέλω να τονίσω ότι την ομάδα που είδατε στο φιλικό με τον Τύρναβο 2005 είναι έργο καθαρά του προπονητή μας Αλέκου Αλξανδρή. Γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών καθώς και ο ίδιος έκανε μια λαμπρή καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και είναι τιμή μας που ήρθε στην Ελασσόνα για να εργαστεί ως προπονητής όπως φυσικά και ο συνεργάτης του Μάκης Τερζόπουλος.

Από κει και πέρα, στην ομάδα έχουμε πολύ καλούς παίκτες και όλοι είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, χωρίς μέχρι τώρα να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να φέρουμε τον κόσμο της Ελασσόνας και να πιστέψει σε αυτή την ομάδα, που κτίζεται πάνω σε γερές βάσεις και ο πρόεδρος, κ. Ανδρέας Πάτσης, κάνει όνειρα για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου ο Π.Ο.Ε. να αγωνίζεται σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Σίγουρα αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους, γιατί η Ελασσόνα έχει δυναμική στο ποδόσφαιρο και αυτό χρειάζεται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Όσον αφορά στο φιλικό με τον Τύρναβο 2005 η καλή μας εμφάνιση είναι σίγουρα και ένας καλός οιωνός παράλληλα για το πρωτάθλημα, καθώς τεστάραμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια ομάδα που έχει αξιόλογους παίκτες και δικαιολογημένα τοποθετεί ψηλά τον πήχη, στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Εκείνο που πάντως χρειάζεται είναι να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να φροντίσουμε το ίδιο πρόσωπο να δείξουμε και στους αγώνες πρωταθλήματος».

-Ποιες ομάδες θεωρείς ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Πρώτα πρέπει να γίνουν ορισμένα παιχνίδια και ίσως μετά την 8η αγωνιστική να έχουμε μια εικόνα το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, φαίνεται ότι εμείς και ο Πυργετός από τη Λάρισα και η Αναγέννηση με τον Α.Ο.Κ. από την Καρδίτσα, θα διεκδικήσουμε την πρωτιά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά δεν αποκλείω και κάποια άλλη ομάδα να αποτελέσει την έκπληξη. Εύχομαι φυσικά και τα καλύτερα για τον νεοφώτιστο στην κατηγορία Αμπελωνιακό».

-Ο Παγκαρλιώτας θα είναι το ίδιο καλός όπως στον Τύρναβο και στους αγώνες του πρωταθλήματος;

«Πάντα «εχθρός» του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει και για μένα. Πρώτα από όλα, όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στους ποδοσφαιριστές, αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι η υγεία και μετά όλα τα άλλα έρχονται. Υπόσχομαι λοιπόν στους φιλάθλους της Ελασσόνας που γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουν αυξημένες απαιτήσεις ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Και να είναι σίγουροι ότι όλα τα παιδιά έχουν κίνητρο γιατί το νεαρό της ηλικίας τους επιτρέπει να έχουν και προσωπικές φιλοδοξίες πέρα από το ότι θα βοηθήσουν σημαντικά την Ελασσόνα για να ανεβάσει το ποδοσφαιρικό της επίπεδο και να γίνει όπως παλιά μια μεγάλη δύναμη στο λαρισινό ποδόσφαιρο και όχι μόνο».