Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ώρα για ντέρμπι



Πηγή: Ελευθερία
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο λαρισινό ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής άρχισε. Την ερχόμενη Κυριακή ο Πυργετός θα υποδεχθεί την Ελασσόνα στο παιχνίδι που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 3ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Οι δύο αντίπαλοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (ιδιαίτερα ο Π.Ο.Ε. με 8 γκολ στο ενεργητικό του διαθέτει προς το παρόν την καλύτερη επίθεση) και η μέχρι τώρα αγωνιστική τους παρουσία φανερώνει ότι θα είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του φετινού μαραθωνίου στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.


«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ»

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων η προετοιμασία συνεχίζεται ομαλά και η επιστροφή του Γιάννη Προβίδα είναι ένα από τα θετικά στοιχεία για τον Κώστα Κατσάρα, ο οποίος ωστόσο θα στερηθεί των υπηρεσιών των Τριτάρη και Τσατσαλίδη.


«Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και σεβόμαστε τον αντίπαλό μας. Ευελπιστούμε να έχουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας» δήλωσε ο τεχνικός του Πυργετού μιλώντας για το κυριακάτικο παιχνίδι και συνέχισε:
Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί απέναντί μας θα έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα με υψηλούς στόχους στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο εμείς πιστεύουμε στους παίκτες μας και ευελπιστούμε μέσα στη γήπεδό μας να πάνε όλα καλά».
- Η έδρα δημιουργεί περισσότερο άγχος και πίεση;
«Άγχος δεν έχουμε σε καμιά περίπτωση. Απλά ο κόσμος όπως και ‘μεις έχουμε προσδοκίες υψηλότερες αφού αγωνιζόμαστε μέσα στο γήπεδό μας. Η έδρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας και θα προσπαθήσουμε το τον εκμεταλλευτούμε.
Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ευχόμαστε παρά το οδικό πρόβλημα στα Τέμπη να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να απολαύσει δύο πολύ καλές ομάδες οι οποίες υπόσχονται να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Τέλος, ευχόμαστε να γίνει ένα καλό και καθαρό παιχνίδι».


«ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ»


Για τον προπονητή των φιλοξενουμένων Αλέξη Αλεξανδρή δεν υπάρχουν ντέρμπι τοπικού ή βαθμολογικού χαρακτήρα αφού όπως ο ίδιος επισήμανε δεν «βάζουμε ταμπέλες σε κανένα παιχνίδι».
«Ντέρμπι από τη δεύτερη αγωνιστική; Εμείς δεν βλέπουμε κανένα ντέρμπι ούτε τοπικού ούτε βαθμολογικού χαρακτήρα. Δεν βάζουμε ταμπέλες σε καμία ομάδα» επισήμανε ο τεχνικός του Π.Ο. Ελασσόνας και πρόσθεσε:
«Για μας είναι ένα παιχνίδι που όπως όλα τ’ άλλα έχει 3 βαθμούς τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε».


-Πού πιστεύεις θα κριθεί το παιχνίδι και τι πρέπει να προσέξετε;
«Έχουν δει πολλά τα μάτια μας στο ποδόσφαιρο. Η καλύτερα προετοιμασμένη ομάδα πιστεύω θα είναι αυτή που θα κερδίσει. Όποιος παίξει καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Πριν από κάθε παιχνίδι τα πράγματα είναι εύκολα ή δύσκολα. Το θέμα είναι τι θα γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που θα μιλήσουν.
Για εμάς ένα πρόβλημα που μας απασχολεί είναι η μετάβαση λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί στην κοιλάδα των Τεμπών».
Στα θετικά για την ομάδα του Π.Ο. Ελασσόνας η επιστροφή του τιμωρημένου Φλίγκου (είχε συμπληρώσει κάρτες πέρσι στο παιχνίδι του Οικονόμου με τον Πυργετό και επιστρέφει σε αγώνα με αντίπαλο τον Πυργετό αυτή τη φορά με τη φανέλα του Π.Ο. Ελασσόνας).


Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ


Ο κυριακάτικος αγώνας είναι ο πέμπτος μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Δ’ Εθνικής, αλλά τυπικά ο πρώτος μετά την επαναφορά του ονόματος Π.Ο. Ελασσόνας. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό υπάρχουν και δύο αναμετρήσεις Κυπέλλου. Αναλυτικότερα:
7/1/2009 (Κύπελλο): Π.Σ. Ελασσόνας - Α.Σ. Πυργετού 1-0 (75’ Παγκαρλιώτας).
20/12/2009: Π.Σ. Ελασσόνας - Α.Σ. Πυργετού 2-0 (27’ Ταχτιντής, 86’ Νάνος).
2/5/2010: Α.Σ. Πυργετού - Π.Σ. Ελασσόνας 3-0 (64’-66’ Στύλος, 84’ Τσιρογιάννης).
5/12/2010: Π.Σ. Ελασσόνας - Α.Σ. Πυργετού 1-2 (53’ Κατσαβός/ 6’ Κόκκινος, 67’ Γκουγκούδης).
30/12/2010 (Κύπελλο): Α.Σ. Πυργετού - Π.Σ. Ελασσόνας 2-4 πέν. (0-0).


* Η ομάδα της Ελασσόνας στη συνέχεια κατέκτησε το Κύπελλο.


3/4/2011: Α.Σ. Πυργετού - Π.Σ. Ελασσόνας 0-0.