Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο χορός των ντέρμπι καλά κρατεί

ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ
* ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
Του Άρη Γκουτρουμάνη (εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
Το δεύτερο κατά σειρά τοπικό ντέρμπι -και ταυτόχρονα ντέρμπι κορυφής- στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας παίρνει τη σκυτάλη. Ο λόγος για την αναμέτρηση του πρωτοπόρου Π.Ο. Ελασσόνας με τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Αμπελωνιακό, που θα διεξαχθεί εμβόλιμα αύριο Σάββατο (15.00), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.


Οι δύο αντίπαλοι (μαζί με το Λιανοκλάδι) είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του ομίλου μετά από τρία παιχνίδια, στοιχείο που αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη στον Πυργετό, η οποία, εκτός από το ότι τους διατήρησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχει ενισχύσει σημαντικά την ψυχολογία τους, ενώ η ομάδα του Τάκη Παραφέστα απώλεσε βαθμούς «εντός των τειχών», ωστόσο έδειξε ότι έχει το σθένος και την ικανότητα να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.


«ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ»
Για τον Π.Ο.Ε. η αυριανή αναμέτρηση είναι η δεύτερη μέσα στο «σπίτι» του και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τον Αλέξη Αλεξανδρή. «Μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης επιστρέφουμε στην έδρα μας και περιμένουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Το έδειξε άλλωστε και στο τελευταίο παιχνίδι μέσα στον Πυργετό ότι είναι κοντά μας» σχολίασε ο τεχνικός του Π.Ο.Ε. και πρόσθεσε:
«Σίγουρα είναι ένα ντέρμπι, αφού παίζουμε με την ομάδα που βρίσκεται πίσω από μας στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά εμείς, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια το ίδιο και προχωράμε βήμα-βήμα μέσα από σκληρό αγώνα».
- Ένα τέτοιο παιχνίδι κρύβει παγίδες;
«Όλα τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε εύκολα ή δύσκολα παιχνίδια γι’ αυτό πάντα προετοιμάζουμε τους παίκτες μας να κερδίζουν και να παίζουν καλό ποδόσφαιρο».
- Ποιο το μήνυμά σας στον κόσμο της Ελασσόνας;
«Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα της πόλης του γιατί η ομάδα του ανήκει».


Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα απουσιών, ο μοναδικός απών θα είναι ο τιμωρημένος Καραΐσκος, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα τεθούν κανονικά στη διάθεση του Αλέξη Αλεξανδρή.


«Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ»
Στο στρατόπεδο του Αμπελωνιακού, μετά το ρεπό της Τετάρτης, οι παίκτες επανήλθαν χθες στις προπονήσεις και σήμερα η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατά γενική ομολογία πολύ καλή ομάδα. Εμείς θα κοιτάξουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Άλλωστε, ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέπτης κάθε ομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Παραφέστας, μιλώντας για το αυριανό ντέρμπι και συνέχισε:
«Ο ΠΟΕ προέρχεται από μία πολύ μεγάλη νίκη και θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί του ομίλου. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε τον καλό εαυτό μας».
- Πού θα κριθεί το παιχνίδι;
«Αυτά τα παιχνίδια εξαρτώνται από τη μέρα στην οποία θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα δείξει πειθαρχία, υπομονή και προσπάθεια θα κερδίσει. Γιατί η προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο πάντα ανταμείβεται.
Ευελπιστούμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν να παρουσιάσουν καλό ποδόσφαιρο».


Αγωνιστικά, τα προβλήματα για τον Τάκη Παραφέστα έχουν εκμηδενιστεί, αφού τόσο ο Χατζηλιώντας όσο και οι Συκιώτης, Κούρος προπονήθηκαν κανονικά



Οι πρόεδροι των δύο ομάδων Ανδρέας Πάτσης και Θάνος Κουτσούκης