Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Απόδραση με «διπλό»


Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου όπου τα είχε όλα, ο Π.Ο.Ε απέδρασε με τους τρεις βαθμούς, στο πρώτο λαρισινό ντέρμπι της χρονιάς, κερδίζοντας στην εκπνοή του αγώνα  μέσα στον Πυργετό την ομώνυμη ομάδα με 1-0 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του 4ου ομίλου. 
Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 93΄ο Φώτης Χατζηβαλσάμης, μετά από πάσα του Αλεξανδρή,  έκανε το πλασέ δίνοντας τη νίκη στους «κυανόλευκους» μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, μετά από ένα ακατάλληλο για καρδιακούς φινάλε.


Μόλις στο 1’ της αναμέτρησης ο Φιλιππούλης από αριστερά έβγαλε την παράλληλη σέντρα και στο κοντινό πλασέ του Προβίδα, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.
Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τους γηπεδούχους και στο 11΄με κεφαλιά ο Χατζηβαλσάμης στην περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Φλίγκο, αυτός έπιασε διαγώνιο σουτ και με εξαιρετική προσπάθεια ο Μπαταβάνης απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Το εκτέλεσε ο Αριανούτσος και η μπάλα αφού κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων κατέληξε τελικά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα στο 14΄, ο Καραΐσκος βρήκε στην περιοχή τον Μουρατίδη που έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Π.Ο.Ε. στο 21’, όταν ο Ρόππας εκτέλεσε φάουλ ο Αριανούτσος κέρδισε την κεφαλιά και στο σουτ του Αποστόλου βρέθηκε πάνω στη γραμμή ο Κολοβός και σαν από μηχανής θεός απέτρεψε να γίνει το 0-1, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και το δοκάρι.
Στο 26΄ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κώστα Μάγγου, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Μπαϊμάκης καθώς η μπάλα έφυγε άουτ.
Από πάσα του Χατζηβαλσάμη στο 30΄ ο Φλίγκος βγήκε σε πλεονεκτική θέση, όμως ο γκολκίπερ του Πυργετού απέκρουσε την μπάλα.
Αμέσως μετά στο 31΄ ο Κωστούλας βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Προβίδα, εκείνος προσπάθησε να σουτάρει, όμως η προβολή του Παγκαρλιώτα αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς η μπάλα κόντραρε στον αριστεροπόδαρο αμυντικό και έτσι δεν έγινε το 1-0.
Σε ένα σουτ του Μουρατίδη στο 35΄, η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Μπαταβάνης και οι δυο ομάδες, καθώς δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό και η πρώτη καλή φάση ήταν από την πλευρά των φιλοξενουμένων στο 47΄, όταν ο Φλίγκος γύρισε την μπάλα στον Χατζηβαλσάμη που σούταρε ψηλά άουτ, μέσα από την περιοχή.
Στο 51΄ μετά από κτύπημα φάουλ του Μάγγου, ο Κωστούλας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 54΄σε δυνατό σουτ του Ελευθεριάδη, ο Μπαϊμάκης βρισκόταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Σε εκτέλεση φάουλ του Φλίγκου στο 56΄ η μπάλα πέρασε άουτ και στο 81΄, οι Ελασσονίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηβαλσάμη που από σέντρα του Αριανούτσου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.
Ο Π.Ο.Ε. στο 77΄ υποχρεώθηκε να συνεχίσει τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο Καραΐσκος προσπάθησε να εκβιάσει πέναλτι, σύμφωνα με τον διαιτητή κ.Λιαχούδη και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης στο 85΄ άναψαν τα… αίματα τόσο στον αγωνιστικό χώρο από δυνατά μαρκαρίσματα, όσο και στην κερκίδα, όπου σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φιλάθλων των δυο ομάδων και τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο γήπεδο, αλλά και των ψυχραιμοτέρων.
Ο ρέφερι κάλεσε κοντά του τον Κουρδή του Πυργετού και του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα, με την αιτιολογία ότι απώθησε τον Φλίγκο του Π.Ο.Ε. που βρέθηκε στο έδαφος, ενώ πεσμένος βρισκόταν ο Γρηγορίου (τραυματίας), χωρίς ωστόσο ο διαιτητής να διακόψει το παιχνίδι(σ.σ.ίσως έπρεπε να βγάλει την μπάλα και ο Παγκαρλιώτας στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι αντίπαλοί του για μη τήρηση του φερ πλέι). Οι φίλοι του Πυργετού τα είχαν και με τη συμπεριφορά του Φλίγκου που συνεχώς διαμαρτυρόταν για φάουλ, ενώ και με αντιπάλους του είχε αρκετές φορές λεκτικές διαμάχες.

Κι ενώ φαινόταν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο 0-0, στο 93΄από μπροστινή μπαλιά του νεοεισελθόντα στον αγώνα, μόλις πριν δυο λεπτά, Γιώργου Αλεξανδρή, ο Φώτης Χατζηβαλσάμης μπήκε στην περιοχή του Πυργετού και εκεί με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1, στέλνοντας στον έβδομο…ουρανό συμπαίκτες του και φιλάθλους, που πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικητή τον Π.Ο.Ε. που πάλεψε μέχρι το τέλος για το νικηφόρο αποτέλεσμα , ενώ από την άλλη πλευρά ο Πυργετός αποδείχθηκε άξιος αντίπαλος αλλά όπως τόνισε και ο προπονητής του δεν βρέθηκε στην καλύτερή του ίσως μέρα για να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια ομάδα που έχει εξίσου υψηλούς στόχους.


Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκαν περίπου 800 φίλαθλοι.

ΠΥΡΓΕΤΟΣ (Κ. Κατσάρας): Μπαταβάνης, Μαντζαφούλης, Φιλιππούλης, Δούκας, Κολοβός, Κουρδής Γ., Κωστούλας (67΄Νάστας), Μάγγος (71΄Ζαφειρίου), Προβίδας, Γρηγορίου, Ελευθεριάδης.

Π.Ο.Ε (Α. Αλεξανδρής): Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Παγκαρλιώτας, Αποστόλου, Τερλελής, Μουρατίδης (63΄Χάμος), Φλίγκος, Ρόππας, Χατζηβαλσάμης, Καραϊσκος, Αριανούτσος (90΄+2' Αλεξανδρής).