Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αλεξανδρής: «Στοίχημά μου η Ελασσόνα»

Ως το μεγάλο του στοίχημα χαρακτήρισε ο Αλέξης Αλεξανδρής την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελασσόνας, τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι υποτιμητικό για τον ίδιο να βρίσκεται στη Δ' Εθνική.
Διαβάστε επίσης...

«Είναι πρωτόγνωρο για μένα, μετά από 25 χρόνια, γυρίζω το χρόνο πίσω και κάνω ξεκίνημα από εδώ. Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό. Βλέπουμε το χώρο με τι προβλήματα μαστίζεται. Δεν πρέπει να κοιτάξει ένας προπονητής τον πρόεδρο να έχει λεφτά, αλλά να δει τις συνθήκες. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις ανθρώπους να αγαπάνε το ποδόσφαιρο», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM» ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό της Ελασσόνας, είπε: «Έχουμε παίκτες, ο μεγαλύτερος είναι 26, με παιδιά 21, 22, 23 χρόνων. Δίνουμε βαρύτητα στο να έρθουν οι παίκτες και να μάθουν μπάλα και όχι σε παίκτες που θα πάρουν ένσημα».

 

Παράλληλα, μίλησε και για τον γιό του, Γιώργο, ο οποίος παίζει στην Ελασσόνα: «Είναι 17 χρόνων. Τον είχα στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού, έκανε πέρυσι προπόνηση εκεί. Δεν έκανε συμβόλαιο, γιατί ζητούσε πολλά χρήματα η Βέροια. Έπρεπε να τον κάνω να αποβάλλει το ποιος είναι ο πατέρας του. Είναι επιθετικός. Έχει αίσθηση του γκολ, είναι ακόμη μικρός, θέλει να δουλέψει, έχει το μέλλον μπροστά του. Προσπαθεί, είναι ένας παίκτης μέσα στους 26 που δικαιούται να έχει συμμετοχή στο όνειρό του. Μπορεί να είναι παιδί μου, αλλά συμπεριφέρομαι, όπως στους παλαιότερους».

Αναφορικά στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Όλα τα παιχνίδια έχουν τη δική τους αίγλη σε ότι κατάσταση κι αν είναι. Τώρα είναι σε φουλ κατάσταση, ελπίζουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Απερίσπαστοι έφτιαξαν ένα σύνολο που βλέπουμε κάποια ωραία πράγματα. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Παναθηναϊκό καλό για να έχει νόημα η μεταξύ τους κόντρα. Θέλουν και οι δύο να είναι σε τοπ κατάσταση. Αυτό ίσως βγει σε καλό του πρωταθλήματος. Οι άλλες ομάδες δεν πηγαίνουν καλά. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι η διοικητική αστάθεια».

Ενώ για το αν πλέον δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες με ταλέντο, τόνισε: «Δεν τελείωσε το ταλέντο. Έχει κατακλυστεί ο χώρος με μάνατζερ και από κάποιους προέδρους που φέρνουν καραβιές ξένων. Γιατί να μην δώσεις το κίνητρο σε Έλληνες παίκτες. Οι μεγάλες ομάδες μεγαλούργησαν με Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Τέλος, η κουβέντα επέστρεψε στην Ελασσόνα, με τον Αλεξανδρή να τονίζει: «Είναι το μεγαλύτερο στοίχημά μου. Πριν ένα χρόνο ήταν να είμαι στον Ολυμπιακό. Τώρα είμαι στην Ελασσόνα. Κάποιοι είπαν ότι δεν είχα την κατάλληλη εμπειρία. Όταν είσαι 25 χρόνια στο χώρο και έχεις φάει με το τσουβάλι τα γήπεδα, πως δεν έχεις εμπειρία; Ξεκινάμε από τη Δ' Εθνική και προσπαθούμε να την πάμε όσο πιο ψηλά μπορεί».