Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚ Βελούχι - Π.Ο.Ελασσόνας 0-4


Πηγή : EvrytaniaSport


Η Ελασσόνα έκανε υγιεινό περίπατο στο Καρπενήσι και επικράτησε του ΑΠΟΚ με το επιβλητικό 0-4. 
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.  Η αναμέτρηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρκετό κρύο, δυνατό αέρα και ανέμισμα χιονιού στα τελευταία λεπτά. Περίπου 60-70 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς.
Ο ΑΠΟΚ του Παύλου Σερμπέση δεν κατάφερε να κοντράρει την πανίσχυρη Ελασσόνα. 
Η Ελασσόνα του Αλέξη Αλεξανδρή απέδωσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά επιθετικό ποδόσφαιρο, κυριαρχώντας σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση νίκη χωρίς να συναντήσει καμία δυσκολία. Δυο τέρματα σημείωσε ο πανήψυλος φορ Φώτης Χατζηβαλσάμης.
Η Ελασσόνα ζευγάρωσε τις νίκες της και βρίσκεται μαζί με άλλες 3 (Πυργετό, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αμπελωνιακό) ομάδες στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς. Ο ΑΠΟΚ παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς πόντο. 


Επεισόδιο Αλεξανδρή-φίλου του ΑΠΟΚ
Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν μετά την λήξη της αναμέτρησης. Γνωστός φίλος του ΑΠΟΚ σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης επιτίθονταν λεκτικά στον προπονητή της Ελασσόνας Αλέκο Αλεξανδρή. Κάποια στιγμή ο κόουτς του απάντησε και μετά την λήξη ο προπονητής της Ελασσόνας κινήθηκε εναντίον του φιλάθλου και επικράτησε ένταση. Το περιστατικό λύθηκε με την παρέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων.


Α΄ μέρος
Ελάχιστα δευτερόλεπτα κράτησε το μηδέν ο ΑΠΟΚ, αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Χατζηβαλσάμης (Περυσινός πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου με την Νάουσα) στην πρώτη επίθεση της ομάδας του άνοιξε το σκορ.
Δοκάρι και στην επόμενη φάση 0-2 με Μουρατίδη
Ο Χάρης Αριανούτσος στο 15΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία έχοντας δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα στην επόμενη φάση ο Στέλιος Μουρατίδης σκόραρε για τους φιλοξενούμενους.
Μοιραίος για τους γπεδούχου; ήταν ο Τάσος Γεωργακόπουλος καθώς σε δυο περιπτώσεις δεν κατάφερε να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Αρχικά στο 23΄ νικήθηκε από τον Μπαϊμάκη και ένα λεπτό αργότερα δεν πρόλαβε να πλασάρει στην κενή εστία.
Ο πανύψηλος σέντερ φορ Χατζηβαλσάμης στο 26ο λεπτό «κλείδωσε» την νίκη για τους φιλοξενούμενους γράφοντας το 0-3.
Ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Μπακαλίδης νικήθηκε στο 40΄ στο τε τα τετ με τον Μπαϊμάκη και έχασε μοναδική στιγμή να σκοράρει.


Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Ο Αριανούτσος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Χατζηβαλσάμης αφύλαχτος από κοντά με πλασέ  στην δεξιά γωνία του Ρεσίτη πέτυχε το 0-1.
8΄ : Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόππα μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
15΄ : Ο Αριανούτσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή από θέση δεξιά απέναντι στον Ρεσίτη. σούταρε δυνατά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά σουτ του Καραϊσκου κόντραρε στους αμυντικούς πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία.
16΄ : Ο Μουρατίδης με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.
23΄ : Ο Μπακαλίδης έδωσε την κάθετη πάσα για τον Γεωργακόπουλο, αυτός από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά πλάσαρε, όμως ο Μπαϊμάκης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
24΄ : Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους: Ο Μπακαλίδης ελίχτηκε όμορφα από δεξιά γύρισε παράλληλα με το τέρμα, όμως ο Γεωργακόπουλος την τελευταία στιγμή δεν βρήκε με την προβολή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
26΄ : Ο Αριανούτσος σέντραρε από δεξιά και ο Χατζηβαλσάμης πλάσαρε από κοντά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου, «καθαρίζοντας» από νωρίς την υπόθεση νίκη για το 0-3.
32΄ : Σουτ του Χάμου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
40΄ : Ο Αναστασόπουλος με μπαλιά από την άμυνα τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, αυτός μπήκε από αριστερά τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Ελασσόνας, πλάσαρε, όμως ο Μπαϊμάκης απέκρουσε σωτήρια.
42΄ : Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της ΠΟΕ.
45΄ : Ο Αριανούτσος πάσαρε στον Καραϊσκο, που πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει εύκολα.
45΄ +1΄ : Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Μπόνια, το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ελασσόνας.


Β΄ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο έβησε τις μηχανές της η ομάδα της Ελασσόνας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψη έγινε παιχνίδι κέντρου χωρίς καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.
2 με 3 κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει απώλεσε ο Π.Ο.Ε. Μοιραίος ο  Αριανούτσος που κυριολεκτικά σε δυο περιπτώσεις δεν σκόραρε σε κενή εστία.
Ο Νίκος Καραϊσκος με σέντρα-σουτ από δύσκολη θέση πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 87΄ και διαμόρφωσε το εντυπωσιακό 0-4.


Οι καλύτερες φάσεις
66΄ : Μακρινό σουτ του Καραϊσκου πέρασε άουτ πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
68΄ : Ο Ρέτσας πάσαρε στον Μουρατίδη, που από θέση δεξιά πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
72΄ : Ο Χατζηβαλσάμης σέντραρε από δεξιά, ο Αριανούτσος πλάσαρε εξ΄επαφής τον Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς και στην συνέχεια Αριανούτσος και Αλεξανδρής δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στην κενή εστία, καθώς μπερδεύτηκαν με τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε κόρνερ.
74΄ : Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η κεφαλιά του Αναστασόπουλου από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα της Ελασσόνας.
76΄ : Ο Χατζηβαλσάμης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια ο Αριανούτσος έχασε νέα μοναδική ευκαιρία, καθώς πλάσαρε άουτ από κοντά σε κενή εστία.
81΄ : Ο Αλεξανδρής έδωσε δεξιά στον Αριανούτσο, αυτός από την γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
82΄ : Μονοκόμματο σουτ του Γεωργακόπουλου εκτός περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
87΄ : Σέντρα-σουτ του Καραϊσκου από πλάγια δεξιά κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Ρεσίτη για το τελικό 0-4.


Κίτρινες  Κάρτες
Συγκελόπουλος, Μπόνιας, Χάμος, Αριανούτσος, Χατζηβαλσάμης


Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι : Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος 
Ελασσόνα : Χατζηβαλσάμης, Καραϊσκος, Αποστόλου, Μπαϊμάκης


Συνθέσεις ομάδων
ΑΠΟΚ Βελούχι (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Τσιλιμέκης(46΄ Φλωράκης), Συγκελόπουλος, Πολυτσέρης, Αναστασόπουλος, Κατσαδούρος, Μπόνιας(57΄ Κουτσουπιάς), Πασσάς, Γεωργακόπουλος, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος Α.(82΄ Ζαραβέλης)


Ελασσόνα (Αλέξης Αλεξανδρής) : Μπαϊμάκης, Αποστολόπουλος, Παγκαρλιώτας, Αποστόλου, Τερλελής, Χάμος(60΄ Αλεξανδρής), Αριανούτσος, Ρόππας(46΄ Ρέτσας), Χατζηβαλσάμης(77΄ Παπαποστόλου), Καραϊσκος, Μουρατίδης


Διαιτητής :  Πάνος Κέκελος (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός : Αναστάσιος Παρασκευάς (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός : Λευτέρης Τσίκνας (ΣΔΠ Αιτωλοακαρνανίας)


Από το Ράδιο Ελασσόνα 88.4 και το elassonafc.blogspot.com,  ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και συνεργάτη Παναγιώτη Κολλημένο (EvrytaniaSport) , για την παραχώρηση του ρεπορτάζ και των φωτογραφιών.