Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Για Νοέμβρη πάει η έναρξη

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία της πρεμιέρας στη Δ' Εθνική, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί η 30η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.
Η κατάντια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αγγίζει και το ερασιτεχνικό στη χώρα μας.  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής Βαγγέλης Τοπολιάτης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα τόνισε:
«Δεν έχουμε κάτι καινούριο, υπάρχουν πολλές υποθέσεις που εκκρεμούν για ομάδες που συμμετείχαν μέχρι πρότινος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Την επόμενη εβδομάδα πιθανών να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, όπου θα πραγματοποιηθεί και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ».
Ερωτηθείς για τις ομάδες που προπονούνται 3,5 μήνες, χωρίς να έχουν επίσημο αγώνα στα πόδια τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Βοιωτίας και υπεύθυνος της επιτροπής της Δ' επισήμανε: «Κατανοώ ό,τι οι ομάδες έχουν κουραστεί τόσο καιρό, όμως δυστυχώς δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Εκκρεμούν υποθέσεις για 15 συλλόγους. Κατανοώ ό,τι οι παράγοντες έχουν προπονητές και παίκτες που τους πληρώνουν, όμως για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, οφείλουμε να κάνουμε υπομονή. Αν δεν ξεκινήσουν οι άλλες κατηγορίες όμως δε μπορούμε να ξεκινήσουμε εμείς. Την επόμενη εβδομάδα πιστεύω θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ό,τι η διοργάνωση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος αναμένεται μαζί με τις υπόλοιπες κατηγορίες να πληρώσει το... μάρμαρο και τα «σπασμένα» των υποθέσεων που εκκρεμοδικούν.
Έτσι η νέα ανακοίνωση της ΕΠΟ που είχε εκδοθεί την προηγούμενη εβδομάδα και η οποία ανέφερε ότι η έναρξη θα υπάρξει στις 30 του τρέχοντος μήνα, μάλλον πρέπει να έχει νέα μετατροπή, αφού όλα δείχνουν ότι η πρεμιέρα της ερασιτεχνικής κατηγορίας θα τραβήξει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου... Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα...
Κώστας Μάργαρης (Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ")