Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αμπελωνιακός - Π.Ο. Ελασσόνας 2-1 (Super Cup)

 Από τον Αντώνη Λιάνο (elassona-city.gr , Εφημερίδα Αναγνώστης)

Τα έδωσε όλα...Κέρδισε το χειροκρότημα...αλλά ηττήθηκε από τον περυσινό πρωταθλητή της Α' ΕΠΣΛ, Αμπελωνιακό, ο Π.Ο. Ελασσόνας στο στάδιο “Αλκαζάρ”

Κέρδος για τον Αλέκο Αλεξανδρή η θετικότατη παρουσία της νεανικής ομάδας που αγωνίστηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ


Γνωρίζοντας πως θα παραταχθεί με πολλές απουσίες στον τελικό του Σούπερ Καπ Νομού Λάρισας, ο Κυπελλούχος Π.Ο. Ελασσόνας είχε την ευκαιρία να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν πλήρη στην σύνθεσή του αντίπαλο, που άκουγε στο όνομα, Αμπελωνιακός. Η ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή γνώρισε την Κυριακή 28 Αυγούστου την ήττα στο πρώτο επίσημο ραντεβού για την νέα αγωνιστική χρονιά με σκορ 2-1 αλλά μπορεί να καυχάται πως έδωσε υποσχέσεις για ένα πολύ θετικό αγωνιστικό μέλλον, στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής και του Δ΄Ομίλου, αντίστοιχα.

Ο αγώνας που διεξήχθη στο στάδιο “Αλκαζάρ” και συγκέντρωσε τα βλέμματα του Λαρισινού κόσμου, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τους χαμούς των Γιάννη Λάτσιου (μέλος της ΕΠΣΛ) και Αποστόλη Παπαγεωργίου (ποδοσφαιριστή του Αμπελωνιακού), αντίστοιχα. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα βασιζόμενη στην δύναμη και την εμπειρία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5΄ο Φτίκας (που βρέθηκε αντίπαλος με την παλιά του ομάδα) αφού πέρασε και τον Πουλάκη, πάτησε προς τα πίσω την μπάλα αλλά ο επερχόμενος Σαπιώτης έστειλε την μπάλα επάνω στον Τέγο, που με κεφαλιά ενστικτωδώς επάνω στην γραμμή απομάκρυνε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φτίκας δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Πουλάκη ενώ στο 25' ο Παπαποστόλου από αριστερά βρέθηκε μόνος αλλά σούταρε άουτ. Στο 26' η Ελασσόνα θα ξεμυτίσει και ο Γκαμπέτας θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα μπλοκαριστεί από τον Κατσίβαλο. Στο 32' ο Φτίκας θα σεντράρει από τα δεξιά αλλά ο Κακαβίτσης δεν θα βρει την μπάλα. Στο 35' ο Αμπελωνιακός θα ανοίξει το σκορ όταν ο Κυριάκος θα εκμεταλλευτεί την εκτέλεση κόρνερ και την σύγχυση στα καρέ του Πουλάκη και μέσα από την μικρή περιοχή θα ανοίξει το σκορ, κάνοντας το 1-0. Στο 45' ο Αλεξανδρής με βαθειά μπαλιά θα βρει τον Χατζηβαλσάμη αλλά εκείνος θα σουτάρει άτσαλα, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κυργιάκος έβγαλε τον Φτίκα μόνο απέναντι στον Πουλάκη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ, ψιλοκρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηβαλσάμης και πάλι μέσα από την περιοχή δεν θα μπορέσει να σκοράρει ενώ στο 55' ο Αλεξόπουλος θα κάνει την σέντρα αλλά το σουτ του Κακαβίτση θα μπλοκάρει ο Πουλάκης. Στο 57' ο Αλεξανδρής θα εκτελέσει φάουλ αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ ενώ στο 64' το σουτ του Φτίκα μέσα από την περιοχή, θα βρει τον πρώην συμπαίκτη του στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, Πουλάκη να μπλοκάρει. Στο 75' ο Καραγκούνης από πολύ κοντά θα σουτάρει άουτ ενώ στο 79' ο Τζαρτζάρης θα ανατρέψει τον νεοεισελθόντα Καραίσκο και ο Χατζηβαλσάμης θα σκοράρει το πρώτο επίσημο γκολ της χρονιάς και πρώτο επίσημο με την φανέλα της Ελασσόνας, μειώνοντας με πέναλτι σε 2-1. Στο 80' και ενώ η Ελασσόνα πίεζε χάρη στον ενθουσιασμό του νεαρού της ηλικίας, ο Αρχηγός Θανάσης θα κάνει φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, ο διαιτητής Ζήλος θα του δείξει κίτρινη κάρτα αλλά οι διαμαρτυρίες του παίκτη της Ελασσόνας, θα οδηγήσουν τον άρχοντα της αναμέτρησης στο να δείξει και δεύτερη κίτρινη, με αποτέλεσμα να αποβάλλει τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. Στο 84' ο Γέλοβατς μπήκε από τα δεξιά, σούταρε αλλά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Πουλάκης, για να έρθει η τελευταία φάση του αγώνα από τον Αλεξανδρή που εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα έσκασε στο έδαφος και μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Η Ελασσόνα έδειξε για ακόμη μια φορά πως φέτος είναι μία ταχύτητα (ίσως και παραπάνω) πιο γρήγορη στο παιχνίδι της και πως προσπαθεί να παίξει με την μία την μπάλα την φετινή σεζόν, προσδοκώντας σε επιθετικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Στο τέλος του αγώνα απονεμήθηκαν τα αναμνηστικά μετάλλια σε νικητές και ηττημένους.

*Πριν το παιχνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Λάτσιου και του νεαρού ποδοσφαιριστή Αποστόλη Παπαγεωργίο από τον Αμπελώνα που πριν από λίγες μέρες σκοτώθηκε τροχαίο.



Κίτρινες κάρτες: Μπίκος, Κούρος. Ο Θανάσης για τον Π.Ο.Ε. αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Τον αγώνα διεύθυνε ο κ. Αντώνης Ζήλος, με βοηθούς τους Κώστας Λάκη και Κώστα Ακρίβο, ενώ τέταρτος ήταν ο κ. Αντώνης Κορέστης.

Αμπελωνιακός (Τάκης Παραφέστας): Κατσίβαλος, Αλεξόπουλος, Τζαρτζάρης, Γκόλτσιας, Κυρίτσης, Κυριάκος (66' Μπίκας), Γκούρος, Αλεξανδρής (78' Καριπίδης), Κακαβίτσης, Σαπιώτης, Φτίκας (83' Γέλοβατς)

Π.Ο. Ελασσόνας (Αλέκος Αλεξανδρής): Πουλάκης, Παληγιάννης, Τέγος, Μακρής, Θανάσης, Χάμος, Γκαμπέτας (77' Αλεξούλης), Καραγκούνης, Χατζηβαλσάμης, Αλεξανδρής, Παπαποστόλου (56' Καραίσκος)