Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το σήκωσε η Π.Σ. Ελασσόνας! ! !

Μεγάλες στιγμές ζει η ποδοσφαιρομάνα Ελασσόνα, που μετά από 10 χρόνια (είχε κερδίσει τελευταία φορά τις Ν. Καρυές το 2000 με 2-1), κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΛ επικρατώντας του αξιόμαχου συνόλου του Κεραυνού Παραποτάμου με 2-0 που για πρώτη φορά πήγε σε τελικό. Τα γκολ πέτυχαν οι Παλάσκας και Κατσαβός. Η αναμέτρηση έγινε στο στάδιο Αλκαζάρ κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες και οι φίλαθλοι (περίπου 1500) που βρέθηκαν σίγουρα, παρακολούθησαν έναν ενδιαφέρων τελικό, με την Ελασσόνα στο φινάλε δίκαια να κατακτά το τρόπαιο. Αξίζει δε να τονίσουμε πως τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες. Από την μια η Ελασσόνα που αγωνίζεται στη Δ΄Εθνική και από την άλλη τον Κεραυνό που παίζει στην Α1 ΕΠΣΛ.
Παρά τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων διεξήχθη ένα δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αφού το πρώτο έληξε χωρίς κάποιο γκολ. Αγωνιστικά το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς την μεγάλη ευκαιρία. Από τη μια η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην εστία του Ζίκου και από την άλλη το συγκρότημα του Κώστα Μπακατσή που σαν πρώτο μέλημα είχε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, πράγμα που για 45 λεπτά το κατάφερε. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαζε σταδιακά με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων να φαίνεται, αφού και η κούραση έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο.
Η υπεροχή των τυπικά γηπεδούχων απέδωσε καρπούς με τον Παλάσκα να ανοίγει το σκορ στο 66’ και να κάνει στη συνέχεια ευκολότερο το έργο των παικτών της Ελασσόνας. Το 2-0 ήρθε στο 84’ με τον Κατσαβό να «κλειδώνει» τη νίκη της ομάδας του μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.
Από το 70’ ο Κεραυνός έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Πάσχου. Το τελευταίο σφύριγμα έκανε τους παίκτες της Ελασσόνας ένα κουβάρι με τον κόσμο!
Ακολούθησαν οι απονομές από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Ζήση Γρηγορίου, ενώ συγχαρητήρια έδωσε σε νικητές και ηττημένους και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Διακριθέντες
Από τους νικητές δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Βαλαώρας (γιος του Γιάννη Βαλαώρα) έκανε τη διαφορά κάνοντας ίσως το καλύτερό του παιχνίδι, πολύ καλός ήταν και ο Χάμος αλλά και ο Παλάσκας. Σε γενικές γραμμές όμως όλη η ομάδα είχε θετική απόδοση. Από τον Παραπόταμο κορυφαίος με διαφορά ήταν ο τερματοφύλακας Ζίκος που κράτησε το σκορ σε… χαμηλά επίπεδα ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τάχας. Φυσικά ο έμπειρος Αβραμούλης γι’ ακόμη ένα παιχνίδι τα έδωσε όλα.
Οι… καλεσμένοι
Ανάμεσα στους θεατές καλεσμένοι ήταν και η Σάσα Μπάστα που το βράδυ μαζί με την Σαμπρίνα και τον Πέτρο Ίμβριο, θα εμφανιστούν σε κοσμικό κέντρο της Ελασσόνας όπου η ομάδα θα κάνει τον ετήσιο χορό της. Μόνο που θα συνδυαστεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου Λάρισας! Διακρίναμε πολλούς προπονητές αλλά και παίκτες του Νομού.
Π.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Νούσιας, Λιόλιος, Καρατζόλης, Θανάσης, Φλώρος, Φώλλας (36’ Τζόλας), Παλάσκας, Μολάς (65’ Κωστούλας), Βαλαώρας, Χάμος, Κατσαβός (85’ Νάτσης).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος, Μπρατάν, Σαρρής (61’ Κρικέλης), Τάχας, Ζούστης, Πρίφτης (82’ Γούργος), Πάσχος, Αβραμούλης, Στογιάννης, Βασίλεφ, Κωστούλης (72’ Παγούδης).

Το 40ο τελικό διεύθυνε με επιτυχία ο κ. Χρήστος Μαστοροδήμος, με βοηθούς τους κ. Θεόδωρο Καραμπούλα και Γιώργο Αναστασίου ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Αντώνης Κορέστης. Παρατηρητές αγώνα οι κ. Μάνθος Αγγελούλης και Γιώργος Καλφούντζος, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο κ. Γιώργος Λιόλιος.











 

Εδώ θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.