Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1-0

Kαι εκείνος που σίγουρα κέρδισε είναι το ποδόσφαιρο της επαρχίας Ελασσόνας με τους 2 σημαντικούς εκπροσώπους του να διαφημίζουν το άθλημα τόσο στον αγωνιστικό χώρο πολύ δε περισσότερο στις κερκίδες του κατάμεστου από κόσμο γηπέδου της Τσαριτσάνης.

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, χάρη στο γκολ του Μαντζαφούλη στο 82’ κέρδισε την Π.Σ. Ελασσόνας με σκορ 1-0.

Οι 1.000 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, δημιούργησαν μια σημαντική και φανταστική ατμόσφαιρα, που σίγουρα έχει ανάγκη το τοπικό ποδόσφαιρο. Από πολύ νωρίς οι νεαροί οπαδοί του Οικονόμου, τα ονομαστά «Zvan boys», και από την άλλη πλευρά οι «Πειρατές» της Ελασσόνας, πήραν τις θέσεις τους στις κερκίδες και με ιαχές, συνθήματα, ταμπούρλα και ‘ευγενή’ βεγγαλικά δημιούργησαν μια ζηλευτή εικόνα, ελεγχόμενη ωστόσο τόσο από τους ανθρώπους των 2 σωματείων όσο και από την αστυνομική δύναμη της περιοχής, η οποίοι από κοινού φρόντισαν για την όσο καλύτερη γίνεται οργανωτική διεξαγωγή του παιχνιδιού και καθώς ο στόχος επετεύχθη, τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.


Η ομάδα της Ελασσόνας έπαιξε στα ίσια και με σθένος τους επίδοξους πρωταθλητές και πολύ καλά διαβασμένη, προσπάθησε να κλείσει τις διεμβολές  των επιθετικών του Οικονόμου.  Πολύ καλοί σε απόδοση ήταν και οι αμυντικοί Οικονόμου και Μαντζαφούλης καθώς και ο τερματοφύλακας της Τσαριτσάνης Πουλάκης.
Από την Ελασσόνα πρώτος σε απόδοση παίχτης ήταν ο τερματοφύλακας Νούσιας και τον ακολούθησαν οι Χάμος , Φλώρος, Φώλλας και Τζιόλλας χωρίς να υστερήσουν όλα τα άλλα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο και πραγματικά διαφήμισαν το άθλημα.

  Στο 10’ το φάουλ του Τζόλα, θα εκτελεστεί με πάσα, ο Χάμος θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ που θα επιχειρήσει θα κοντράρει στα σώματα των αμυντικών της Τσαριτσάνης. Τρία λεπτά αργότερα ο Λιόλιος θα βγάλει την σέντρα από δεξιά, ο Παλάσκας θα πιάσει την κεφαλιά αλλά θα μπλοκάρει Πουλάκης. Η απάντηση για τους γηπεδούχους θα έρθει ένα λεπτό αργότερα, με τον Φλίγκο να πιάνει το δεξί σουτ αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω από το τέρμα του Νούσια. Το παιχνίδι περιορίστηκε για ένα τέταρτο στο κέντρο του γηπέδου, όταν στο 29’ ο Διγκόζης θα σουτάρει, η μπάλα θα καταλήξει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νούσια, θα καταλήξει στα πόδια του Φλίγκου, ο οποίος σε κενή εστία θα στείλει την μπάλα άουτ. Στο 32’ το σουτ του Φτίκα θα μπλοκάρει ο Νούσιας ενώ στο 36’ το φάουλ του Τζόλα θα διώξει με υπερένταση ο Πουλάκης σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα η μπάλα θα φτάσει στον Φτίκα αλλά ο Νούσιας θα πέσει στα πόδια του και θα διώξει την μπάλα, με κοντινή προβολή.
Ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Φτίκα θα μπλοκαριστεί εντυπωσιακά από τον Νούσια. Στην επανάληψη ο ρυθμός έγινε ακόμη πιο γρήγορος, με την Ελασσόνα να πιέζει στο κέντρο του γηπέδου και τον Οικονόμο να προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλό του. Στο 53’ μετά από σέντρα, ο Φτίκας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ο Νούσιας επιχείρησε έξοδο και έδιωξε την μπάλα, ο Φλίγκος που καραδοκούσε σούταρε αλλά μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας της Ελασσόνας. Στο 60’ ο Νούσιας απέκρουσε εκπληκτικά πάνω στην γραμμή ενώ στο 75’ μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι του Φλώρου, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά ο διαιτητής Σελεμίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 82’ ο «γόρδιος δεσμός» της Ελασσόνας , ο Μαντζαφούλης θα πιάσει κοντινή κεφαλιά και θα ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ δίνει τον δικό της τελικό, την Πέμπτη στο «Αλκαζάρ» και καλούνται να βρουν χρόνο για να ξεκουραστούν και να πάρουν ανάσες.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ Χ. Σελεμίδης με βοηθούς τους κ Σ. Σίπικα και Χ. Τοπουσδώνη  του συνδέσμου Πέλλας.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιώργος Καλτέκης): Πουλάκης, Κολιός, Λιούσκας, Μαντζαφούλης, Οικονόμου, Διγκόζης, Μπαλής, Φλίγκος, Μενίκου (65’ Παλαμίδας), Χατζηλιόντας (90’ Στάθης), Φτίκας (71’ Ζαχαράκης)

Π.Σ. Ελασσόνας (Κώστας Κολομητρούσης): Νούσιας, Λιόλιος (90’ Κουμπούρας), Ξεφτέρης, Φλώρος, Κοτούμπας, Φώλλας, Παλάσκας, Νάτσης, Κωστούλας (62’ Κατσαβός), Τζόλας (75’ Βαλαώρας), Χάμος

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Λιούσκας, Διγκόζης και Κολιός από την ομάδα του Οικονόμου ενώ από την Ελασσόνα την κίτρινη αντίκρισαν οι Παλάσκας, Νάτσης, Κοτούμπας και Φώλλας. Ουδεμία παρατήρηση σημειώθηκε στο φύλλο αγώνα και όπως δήλωσε ο διαιτητής κ Σελεμίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης «αποτελεί χαρά για τους διαιτητές να διευθύνουν τέτοια παιχνίδια ντέρμπυ ανάμεσα σε ομάδες και φιλάθλους με σχεδόν υποδειγματική συμπεριφορά». 

Παραλειπόμενα και άλλα
- Ανάμεσα στους πολλούς θεατές διακρίναμε τον δήμαρχο Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλο και τον αντιδήμαρχο Ζιώγα Αθανάσιο, τον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχ. Μητσιμπόνα, τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λάρισας Ζήση Γρηγορίου, αρκετούς διαιτητές του Νομού Λάρισας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και οπωσδήποτε τους προέδρους των αντίπαλων σωματείων Γιάννη Τόλιο και Ανδρέα Πάτση, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί στην κερκίδα .
- Δεόντως ικανοποιημένοι έμειναν από τη φιλοξενία των παραγόντων της Τσαριτσάνης οι άνθρωποι της αποστολής της Ελασσόνας.
- Ο προπονητής της Ελασσόνας κ Κωλομητρούσης ευχήθηκε στην πρωτοπόρο ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης να κατακτήσει τον τίτλο, έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και απόδοση των ποδοσφαιριστών του, αποδέχθηκε την ήττα της ομάδας του σε ένα παιχνίδι ανοιχτό και σαφώς καλύτερο από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ευπρεπή συμπεριφορά του φίλαθλου κόσμου των 2 γειτονικών συλλόγων.
- Ειδική ομάδα της αστυνομίας βρέθηκε στο γήπεδο της Τσαριτσάνης, τα μέλη της οποίας ουδόλως χρειάστηκε να επέμβουν και όπως όλοι οι φίλαθλοι, παρακολούθησαν και χάρηκαν την εξέλιξη του παιχνιδιού.