Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΥΡΓΕΤΟΣ - Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 2-3 στα πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση).

Του Ανδρέα Νικούλη (Ράδιο Ελασσόνα 88,4) 

Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν και “Πυργετός-Νούσιας 2-3”, αφού ο τερματοφύλακας τις Ελασσόνας, που κατέβασε ρολά στο συγκεκριμένο παιχνίδι και έδωσε την πρόκριση στην Ελασσόνα χάρη στις θεαματικές όσο και ουσιαστικές αποκρούσεις του τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι, κέρδισε δίκαια τον τίτλο του MVP του προημιτελικού, στο Κύπελλο Νομού Λάρισας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ποδοσφαιριστές της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ έδειξαν περίσσιο πάθος ,ώστε στο τέλος τους αγώνα να καταφέρουν  να αποκλείσουν την κάτοχο του τροπαίου και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλου .

Δυνατό παιχνίδι,  πάντα σε αθλητικά πλαίσια, παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρεθήκαν στις κερκίδες του Πυργετού .
Ο Πυργετός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και αρκετά νωρίς προσπάθησε να απειλήσει την Ελασσόνα όταν στο 3ο  λεπτό ο Τσατσαλίδης με σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να απειλήσει αντίπαλα καρέ αλλά ο Νούσιας μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 9ο  λεπτό αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα του Κώστα Κολομητρούση . Αποχωρεί ο  Κατσαβός λόγω τραυματισμού και στη θέση του μπήκε ο Σιαμαντούρας.
Στο 14 η ΕΛΑΣΣΟΝΑ προσπάθησε να απειλήσει όταν μετά από σέντρα από αριστερά του Τζόλα , ο Φλώρος δεν κάνει το σουτ όπως θα ήθελε και εύκολα θα μπλοκάρει ο Γκικούδης . Στο 27ο λεπτό , σουτ του Στύλου από το ύψος της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ  .Στο 29 καλό σουτ του Ζαφειρίου , ο Νούσιας με υπερένταση πέφτει στην αριστερή του γωνιά και διώχνει τη μπάλα , αυτή όμως φτάνει στον αμαρκάριστο Γκουγκούδη  που από πολύ κοντινή απόσταση σουτάρει προς την εστία , ο Νούσιας όμως με δεύτερη καταπληκτική απόκρουση λέει όχι και αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του .
Η τελευταία καλή φάση του 1ου ημιχρόνου ανήκει   στην Ελάσσονα όταν μετά από σουτ του Βαλαώρα μπλόκαρε ο Γκικούδης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελασσόνα μπήκε πιο δυνατά και στο 48ο λεπτό μετά από φάουλ του Βαλαώρα η μπάλα έφτασε στο Χάμο,  αυτός όμως σούταρε απελπιστικά άουτ .Στο 56ο λεπτό σουτ του Φλώρου λίγο άουτ και στο 76ο λεπτό  κεφαλιά του Στύλου μπλόκαρε ο Νούσιας .Στο 81, μετά από πάσα του Τζόλα σουτ του Βαλαώρα , μπλόκαρε ο Γκικούδης που ήταν σε ετοιμότητα .Στο 87ο  λεπτό η Ελάσσονα έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Θανάσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα .
H δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με τον Πυργετό να συνεχίζει την πίεση θέλοντας να τελειώσει το παιχνίδι και να κερδίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή.
Στο 96 ο Στύλος προσπάθησε να πλασάρει το Νούσια , αυτός όμως μπλόκαρε τη μπάλα .Στο 100ο λεπτό η Ελασσόνα απείλησε με τον Χάμο που έκανε ένα πολύ καλό σουτ , οι αμυντικοί του Πυργετού έδιωξαν .Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου , ο Πυργετός κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Παρμαξίδης ,  ο Νούσιας για ακόμη μια φορά είπε όχι με εντυπωσιακή απόκρουση.
Δεύτερο ημίχρονο της παράτασης,  ο Πυργετός  είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 117 όταν ο Τσατσαλίδης  από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει το Νούσια.
Οι ποδοσφαιριστές της Ελασσόνας με νύχια και με δόντια συνέχισαν να προσπαθούν να  κρατήσουν το μηδέν και να διεκδικήσουν την πρόκριση στην διαδικασία τον πέναλτι. Στο τελευταίο λεπτό της  παράτασης έγινε η φάση του αγώνα όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Τζόλα στο Σιαμαντούρα αυτός πλασάρε ιδανικά τον Γκικούδη, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα , το γκολ δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του βοηθού ως οφσαιντ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτιών από τους φιλοξενούμενους .
Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκα στα πέναλτι. Εκεί η Ελασσόνα ήταν περισσότερο εύστοχη και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι

Στύλος  1-0
Χάμος 1-1
Παρμαξίδης δοκάρι
Φώλας απέκρουσε ο Γκικούδης
Μπουτογιάννης 2-1
Μολλάς  2-2
Γκουγκούδης  απέκρουσε ο Νούσιας
Νάτσης 2-3
Κόκκινος απέκρουσε ο Νούσιας

Από τους γηπεδούχους ο Γκουγκούδης ήταν από τούς καλύτερους ενώ από τους φιλοξενούμενους,   με κορυφαίος το Νούσια , όλοι οι ποδοσφαιριστές  πάλεψαν και έκαναν  κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο και τελικά δικαιώθηκαν .

Α.Σ. Πυργετού: Γκικούδης, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας, Μπουτογιάννης, Στούμπος (102’ Παρμαξίδης), Κουρδής, Κόκκινος, Κρούτη (54’ Πολύζος), Στύλος, Ζαφειρίου (54’ Μάτος), Τσατσαλίδης.

Π.Σ. Ελασσόνας: Νούσιας, Φλώρος (75’ Φώλλας), Καρατζόλης, Θανάσης, Κοτούμπας, Νάτσης, Χάμος, Μολλάς, Βαλαώρας (90’ Κουμπούρας), Τζόλας, Κατσαβός (11’ λ.τ. Σιαμαντούρας).


Οι ποδοσφαιριστές της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ αφιερώνουν τη νικη τους, στον προπονητη της ομαδας κ. Κώστα Κολομητρούση
------------------------