Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΠΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΝΕΡΟ ΑΕ - ΠΥΡΓΕΤΟΣ 1 - 2

  Επιμέλεια: Λιάνος Αντώνης   

 Κανείς δεν περίμενε μετά την ισοφάριση με το γκολ του Κατσαβού ότι η Ελασσόνα θα έχανε το ντέρμπι από τον Πυργετό αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα αποδείχτηκε “σκληρό καρύδι” και με γκολ του Γκουγκούδη στο 67' λυτρώθηκε και πέρασε, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, από το Δημοτικό Γήπεδο της Ελασσόνας, αλώβητη και νικήτρια.


 Το παιχνίδι ήταν στο πρώτο ημίχρονο νωχελικό και όσο ο ήλιος έπεφτε στο γήπεδο της πόλης, τόσο περισσότερο οι φίλαθλοι των δύο ομάδων (ήρθαν και οργανωμένοι οπαδοί του Πυργετού για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τους) “παγώνανε” όχι μόνο εξαιτίας των τουχτερών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αλλά πολύ περισσότερο γιατί οι φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην πρώτη φάση του ματς, στο 6' ο Καραγιάννης πέρασε τον Κοτούμπα, έβγαλε από αριστερά την σέντρα και ο Κόκκινος από το ύψος της μικρής περιοχής, πετάχτηκε και έκανε με προβολή με το στήθος το 0-1. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο και στα άνευρα μαρκαρίσματα που ανάγκασαν πολλές φορές τους δύο προπονητές (Κώστα Κολομητρούση και Χρήστο Γκάτα-πρώην προπονητή της Ελασσόνας), να διαμαρτυρηθούν στους παίκτες τους, για το κάκιστο ποδόσφαιρο που παιζόταν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 39' ο Νούσιας θα πεταχτεί και θα διώξει την μπάλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων για να κλείσουν οι φάσεις του πρώτου μέρους, με αυτόν τον αποκαρδιωτικό τρόπο.

 Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν και στο 47' το φάουλ του Τζόλα έδιωξε ο Μπρέλας. Στο 50' το φάουλ του Κόκκινου κατέληξε άουτενώ στο 53' το παιχνίδι θα ξεκινήσει και πάλι από το “μηδέν” όταν ο Κατσαβός με όμορφο δεξί ευθύβολο σουτ, έξω από την περιοχή θα αφήσει άναυδο τον Μπρέλα και θα κάνει το 1-1. Η ευκαιρία του παιχνιδιού θα έρθει τρία λεπτά αργότερα όταν ο Μολάς θα σπάσει το τεχνιτό οφσάιντ και θα προσπαθήσει να κρεμάσει, αντί να εκτελέσει τον Μπρέλα, με τον τερματοφύλακα του Πυργετού να πετάγεται και να αποκρούει, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 57' ο Παγκαρλιώτας θα κάνει σέντρα-σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα θα καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νούσια. Στο 67' και ενώ η Ελασσόνα είχε οπισθοχωρήσει τα τελευταία λεπτά, ο Καραγιάννης θα κάνει σέντρα από αριστερά, ο Στύλος θα πιάσει την πρώτη κεφαλιά, εκείνη θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι του Νούσια και στην επαναφορά ο Γκουγκούδης θα κάνει το 1-2, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια για τους φιλοξενούμενους. Στο 76' ο Τσατσαλίδης θα σουτάρει αλλά ο Νούσιας θα αποκρούσει δύσκολα για να διώξουν οι αμυντικοί ενώ στο 82' ο ίδιος παίκτης θα σουτάρει από τα δεξιά αλλά θα μπλοκάρει και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 87' ο Βαίτσης θα κάνει δεξί σουτ, θα αποκρούσει ο Μπρέλας ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τσατσαλίδης θα σεντράρει από τα αριστερά, ο Παγκαρλιώτας θα πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή τον Νούσια, ο οποίος ενστικτωδώς θα αποκρούσει και θα σώσει την ομάδα του από βέβαιο τρίτο τέρμα, στο ματς. Στο 90' ο Τζόλας θα πιάσει ένα φαλτσαριστό αριστερό σουτ αλλά η μπάλα θα κοντράρει στο σώμα αμυντικού του Πυργετού και θα καταλήξει κόρνερ.

 Η Ελασσόνα έχασε ακόμη ένα ντέρμπι, μέσα στην έδρα της ενώ ο Πυργετός συνεχίζει να κυνηγά το πρωτάθλημα απότις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Δ΄Ομίλου της Δ' Εθνικής, δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Διαιτητές: Μηλιάδης-Αινάλης-Γκογότου (ΣΔ Μακεδονίας)

Π.Σ. Ελασσόνας (Κώστας Κολομητρούσης): Νούσιας, Λιόλιος, Καρατζόλης (79' Ξεφτέρης), Κοτούμπας, Φλώρος, Φώλλας (70' Βαίτσης), Χάμος, Μολάς, Βαλαώρας (74' Σιαμαντούρας), Τζόλας, Κατσαβός

Πυργετός (Χρήστος Γκάτας): Μπρέλας, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας, Μπουτογιάννης, Πολύζος, Κουρδής, Κόκκινος (83' Στούμπος), Καραγιάννης, Τσατσαλίδης, Παρμαξίδης (62' Στύλος), Τριτάρης (58' Στυλιανός)